Wie zijn wij?

Wij zijn het leerlingenparlement/leerlingenraad/leerlingenwerkgroep of alles in 1 keer en beter bekend de leerlingenvertegenwoordigers voor de Vrije Basisschool Scheldewindeke.

Wij zijn leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar die, samen met de directeur, onder de middag de school in beweging willen brengen.

Ons doel: acties/activiteiten/… op poten zetten voor de hele school.
Zo leren wij als uitvoerders werken met verantwoordelijkheden, willen wij samenwerken, coördineren, samen denken, … om zo BEWEGING te BRENGEN IN ONZE SCHOOL.

Wij mogen niet zomaar iets organiseren:
Onze directeur roept(+-10 keer per jaar) een vergadering samen.
tijdens de leerlingenvertegenwoordigersvergadering worden al onze wilde plannen diepgaand doorgesproken met de directeur.
Haalbare ideeën krijgen heel vaak al snel een GO, niet zo haalbare ideeën halen we er meestal in groep al tussenuit doordat we steeds alle pro’s en contra’s met alle vertegenwoordigers overlopen. Op die manier gaan we ook de absurde en onhaalbare ideeën tegen, krijgen/geven we genuanceerde redenen waarom er bepaalde dingen echt niet kunnen, leren we omgaan met verantwoordelijkheden en krijgen we echt de kans de school te veranderen.

Verder moest de 1ste actie altijd iets zijn voor de kleuters. Daarna mogen we ons idee op grotere schaal toepassen voor de onderbouw van de lagere school om vervolgens ook voor de bovenbouw van de lagere school (waartoe wij zelf ook behoren) de actie op touw te zetten. Zo kunnen wij groeien en brengen we geen ideeën aan die enkel voor onze eigen leeftijd geschikt is.
En zo leren we nadenken over wat we nodig hebben en waar we tegenaan lopen om het daarna opnieuw te doen voor 1-2-3 en uiteindelijk ook voor onszelf 4-5-6.

Sommige acties vragen heel veel voorbereiding, maar naarmate we groeien merken we dat de directeur onze kleine ideeën al heel snel een GO geeft. (Vb.: filmpje voor de kleuters bij vriesweer, warme chocomelk voor de lagere bij vrieskou, …). Dit vraagt immers niet veel organisatie en dat kunnen we volledig zelf organiseren samen met de directeur.
Andere acties zoals wafelenbakken, knutselen, spelletjesmiddag, stripleesmiddag, … vragen iets meer voorbereiding en kunnen we niet van de ene week op de andere organiseren.

IMG_5918

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s